Cécile Cremer – Sprekersprofiel

Cécile Cremer is een Trend en Innovatie Expert en is regelmatig op het podium te vinden om een inspirerende talk te geven. Voor haar schreef ik een sprekersprofiel om haar uit te lichten op Speakersacademy.

Cécile Cremer is een Trend en Innovatie expert pur sang, keynote spreker, auteur, maar bovenal een kind van de toekomst. Als keynote spreker stond zij op meer dan 100 internationale podia en vormt wereldwijd een bron van inspiratie op het gebied van trends en innovatie. Zij staat aan het roer van haar onderneming W.T.F., een future agency die zich focust op het delen van trend insights en het ontwikkelen van innovatieve concepten rondom internationale trends (o.a. J.P. Morgan, Volkswagen en E.ON, diverse gemeentes & Dynagroup).

Daarnaast mag zij zich ook de eerste vrouwelijke én jongste president ooit van LaFutura Global Trend Network noemen, een organisatie die wereldwijde trends en innovaties een platform biedt. Door haar expertise in het vertalen van toekomstige trends naar op maat gemaakte concepten heeft haar carrière als trendexpert een vogelvlucht genomen en weet zij zowel organisaties als particulieren te inspireren én voor te bereiden op de dag van morgen.

Direct na haar studie Trend Research & Concept Development in 2014 richtte Cécile haar onderneming Wandering The Future (WTF) op. Deze heeft een brandend verlangen om de wereld conceptueel te vormen en is een expert in het delen van trend insights als basis voor kansen. Vanuit een database waar duizenden trend insights hun thuis vinden informeren zij over toekomstige veranderingen, gelinkt aan een specifiek onderwerp.

Enkele voorbeelden zijn de case talk op Tedx Strijp-S waar Cécile sprak over An Indecisive Future en de case talk voor The United Arab Emirates Ministry of Education waarin zij een beeld schetste van de Future Of Education. Voor welk publiek Cécile ook spreekt, zij weet te inspireren.

Zo werd zij door het publiek van Internet & Mobile World 2017 als 2e meest interessante spreker van de main-stage gekozen. Met haar ongeremde passie voor de toekomst en scherpe oog voor detail weet zij niet alleen trends te analyseren, maar dit ook te vormen tot een inspirerende taal die direct spreekt tot de doelgroep. Of dit nu een groep enthousiaste trendstudenten op Fontys Hogescholen is, of een zaal vol met Tech-experts. Daarnaast is Cécile zowel offline als mede via de digitale wegen een zeer gewild spreker.

W.T.F. analyseert, maar transformeert dit ook naar passende tools waar bedrijven direct iets mee kunnen. De motivatie om in te spelen op trends is bij bedrijven vaak aanwezig, maar mist de kennis en knowhow om dit bedrijfsmatig te implementeren. WTF presenteert daarin een totaalplaatje, zij bieden een uitkomst voor de toekomst. En om direct van start te gaan heeft W.T.F. een tool ontworpen die bedrijven ondersteunt bij het maken van keuzes. De keynote is daar slechts de kick-off van.

Momenteel schrijft Cécile haar eerste boek. Naast de lezers te informeren wil zij hen ook bewust maken van het ontdekken van trends en hoe zij dit vervolgens zelf als tool kunnen inzetten. Al met al is duidelijk: de toekomst is soms nog onzeker, maar van Cécile gaan we gegarandeerd nog veel horen.

Share this post

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin
Delen op pinterest
Delen op email